Vraag / Aanbod
Status: open

Nomads in Residence

Omschrijving

De Nomads in Residence is een klein, zwart bouwwerk gelegen aan de Europaweg, bij de ingang van het Máximapark. De zogenaamde ‘parasite’ is een ontwerp van Bik Van der Pol i.s.m. architecten Rien Korteknie en Mechthild Stuhlmacher en is in 2003 geplaatst door Beyond voor het evenement Parasite Paradise. De Nomads heeft een functie als woon-/werkatelier en wordt beheerd door Cultuur19.

Het kunstenaarsduo Bik/Van der Pol liet zich inspireren door de meest rudimentaire vorm van een ruimte: de container met afmetingen van 18 x 4 x 3,2 meter, die vervoerd kan worden via de openbare weg en over het water gemakkelijk versleept kan worden. Enkele wanden kunnen naar beneden worden geklapt, om dienst te kunnen doen als veranda, podium of expositieruimte.

Cultuur19 stelt de Nomads open voor kunstenaars die met hun werk een brug willen slaan naar de bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Er worden ook kunstenaars uitgenodigd om werk te maken voor Cultuur19-activiteiten zoals Zingende Beelden en het Leidsche Rijn Festival.

Match informatie

Aanboddatum 01-01-1970
AanbiederStichting Cultuur19

Extra gegevens

Contactgegevens
Bedrijfsnaam Stichting Cultuur19
Voornaam Ineke
Achternaam Teunissen van Manen
Straat + huisnummer 't Zand 46A
Postcode De Meern
Plaats 3454PB
Telefoonnummer 0306703122
Telefoonnummer
E-mailadres i.teunissen@cultuur19.nl
Wat wilt u aanbieden?
Productnaam Nomads in Residence
Omschrijving De Nomads in Residence is een klein, zwart bouwwerk gelegen aan de Europaweg, bij de ingang van het Máximapark. De zogenaamde 'parasite' is een ontwerp van Bik Van der Pol i.s.m. architecten Rien Korteknie en Mechthild Stuhlmacher en is in 2003 geplaatst door Beyond voor het evenement Parasite Paradise. De Nomads heeft een functie als woon-/werkatelier en wordt beheerd door Cultuur19.Het kunstenaarsduo Bik/Van der Pol liet zich inspireren door de meest rudimentaire vorm van een ruimte: de container met afmetingen van 18 x 4 x 3,2 meter, die vervoerd kan worden via de openbare weg en over het water gemakkelijk versleept kan worden. Enkele wanden kunnen naar beneden worden geklapt, om dienst te kunnen doen als veranda, podium of expositieruimte.Cultuur19 stelt de Nomads open voor kunstenaars die met hun werk een brug willen slaan naar de bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Er worden ook kunstenaars uitgenodigd om werk te maken voor Cultuur19-activiteiten zoals Zingende Beelden en het Leidsche Rijn Festival.
Product afbeelding http://utrechtseuitdaging.nl/wp-content/uploads/gravity_forms/1-24e2f19d79d128e628ef0c81d1d6d4f4/2016/06/Nomads-in-Residence_foto-Annet-Nooijen-9.jpg|:||:||:|
Captcha