Matchgroep
Vraag / Aanbod
Status: open

Vanuit hoiUtrecht zoeken we ondersteuning bij een aantal juridische en financiële zaken:

Omschrijving

1. Om het auteursrecht van onze hoofdpersonen en hoiUtrecht zelf te beschermen, zoeken we een jurist die verstand heeft van intellectueel eigendom. Saskia Derks en ik hebben al wat voorwerk gedaan en we zoeken nu een jurist en/of advocatenkantoor die ons kan bijstaan in het juridisch, doch eenvoudig leesbaar beschrijven van het auteursrecht. Ook hebben we begrepen dat bij eventuele schendingen een advocaat nodig is.

2. Ons doel is altijd geweest om te verzelfstandigen, zowel financieel als juridisch. Dit moment komt steeds dichter bij. We hebben de volgende vragen (voor een notaris of belastingadviseur?):
2a. Advies omtrent de rechtspersoon, waarmee we aanspraak op onze ZZPers willen minimaliseren.
2b. Hebben we een bestuur oid nodig?
2c. En zoja: liefst voeren we eigen bestuur, maar we willen onszelf wel in kunnen huren.
2d. Met een eigen penningmeester en externe boekhouder of mag dat dezelfde persoon zijn? (Omwille van efficiëntie en kosten te beperken liefst één persoon).
2e. Subsidies en fondsen dekken doorgaans geen BTW. Dus zaak is om BTW-plichtig te zijn (zodat we BTW terug kunnen vragen).
2f. We hebben al een notaris gevonden die statuten kan en wil opmaken.

3. Met een groeiend team van vrijwilligers en sociaal ondernemers, merken we dat onderlinge mondelinge of afspraken per email niet langer volstaan. We zoeken iemand die ons kan helpen met een ‘werkovereenkomst’. Hierin staan o.i. iig de werkzaamheden beschreven, wat wel en wat niet vergoed wordt, wat de vergoeding dan is en wanneer we vergoeden. Misschien moet er nog meer in een dergelijke overeenkomst?

4. We zoeken een boekhouder/accountant (die net als wij – om naast commerciële klanten – graag een bijdrage levert aan een sociaal project. Lees: deels vergoed).

Match informatie

Aanvraagdatum 21-08-2017
AanvragerhoiUtrecht

Extra gegevens

Contactgegevens
Naam organisatie hoiUtrecht
Missie van de organisatie Verhalen maken de mens. hoiUtrecht is een online bundel gevuld met positieve en inspirerende verhalen van Utrechters. Ons doel is mensen met en zonder 'krasje' te verbinden, te inspireren en hen bewust te maken van zichzelf en hun omgeving.Op hoiUtrecht ontmoet je mensen met jarenlange ervaring en kennis over het leven met beperkingen en de bijkomende uitdagingen. Mensen met of zonder krasjes en deukjes. Mensen zoals jij en ik.hoiUtrecht stimuleert mensen elkaar te helpen en van elkaar te leren; zo laagdrempelig en dichtbij mogelijk.hoiUtrecht is dè plek waar…… je de mens achter het hun verhaal ontmoet.… je inspirerende verhalen leest.… je met plezier jouw verhaal deelt.… je nuttige contacten opdoet.… je leest over uitdagingen en oplossingen.… je voorkomt dat jij (wederom) het wiel uitvindt.… je begrip krijgt voor mensen om je heen.
Voornaam Barbara
Achternaam Hertogs
Straat + huisnummer Springweg 2bis
Postcode Utrecht
Plaats 3511 VP
Telefoonnummer 0619176121
Telefoonnummer
E-mailadres info@hoiutrecht.nl
Wat wilt u aanvragen?
Vraag Vanuit hoiUtrecht zoeken we ondersteuning bij een aantal juridische en financiële zaken:
Uw vraag 1. Om het auteursrecht van onze hoofdpersonen en hoiUtrecht zelf te beschermen, zoeken we een jurist die verstand heeft van intellectueel eigendom. Saskia Derks en ik hebben al wat voorwerk gedaan en we zoeken nu een jurist en/of advocatenkantoor die ons kan bijstaan in het juridisch, doch eenvoudig leesbaar beschrijven van het auteursrecht. Ook hebben we begrepen dat bij eventuele schendingen een advocaat nodig is.2. Ons doel is altijd geweest om te verzelfstandigen, zowel financieel als juridisch. Dit moment komt steeds dichter bij. We hebben de volgende vragen (voor een notaris of belastingadviseur?):2a. Advies omtrent de rechtspersoon, waarmee we aanspraak op onze ZZPers willen minimaliseren.2b. Hebben we een bestuur oid nodig?2c. En zoja: liefst voeren we eigen bestuur, maar we willen onszelf wel in kunnen huren.2d. Met een eigen penningmeester en externe boekhouder of mag dat dezelfde persoon zijn? (Omwille van efficiëntie en kosten te beperken liefst één persoon).2e. Subsidies en fondsen dekken doorgaans geen BTW. Dus zaak is om BTW-plichtig te zijn (zodat we BTW terug kunnen vragen).2f. We hebben al een notaris gevonden die statuten kan en wil opmaken.3. Met een groeiend team van vrijwilligers en sociaal ondernemers, merken we dat onderlinge mondelinge of afspraken per email niet langer volstaan. We zoeken iemand die ons kan helpen met een 'werkovereenkomst'. Hierin staan o.i. iig de werkzaamheden beschreven, wat wel en wat niet vergoed wordt, wat de vergoeding dan is en wanneer we vergoeden. Misschien moet er nog meer in een dergelijke overeenkomst?4. We zoeken een boekhouder/accountant (die net als wij - om naast commerciële klanten - graag een bijdrage levert aan een sociaal project. Lees: deels vergoed).
Doel van uw vraag Professionaliseren en verzelfstandigen van hoiUtrecht. De gemeente Utrecht ziet ons succes, onze (voornamelijk vrijwillige) inzet en onze professionele aanpak. 'hoiUtrecht is hierin een voorloper en een voorbeeld voor andere sociale projecten in de stad.
Doelgroep We zouden deze juridische en financiële zaken graag samen met betrokken ondernemers uit Utrecht oppakken en uitwerken.
Heeft u zelf iets aan te bieden? We zijn iedereen die hoiUtrecht helpt, bijstaat of steunt krijgt zeer erkentelijk! In ruil bieden we altijd speciale aandacht op onze website en sociale media. Dat kan variëren van logo op de homepage, een nieuwsbericht (dat we eventueel als persbericht naar lokale media sturen). En naast verhalen, delen we ook 'ons' nieuws op onze sociale media.De boekhouder kan (zoals wij) deels vergoed worden voor zijn/haar inzet.De jurist/het advocatenkantoor die ons kan helpen met auteursrecht en eventuele schendingen, zien en presenteren we graag als partner van hoiUtrecht. Een partnerschap kan en mag ook gelden voor andere partijen die ons bijstaan.
Andere betrokken organisaties hoiUtrecht heeft financiële partners (waaronder de gemeente Utrecht) en een aantal VerhalenPartners. Zij zijn wel betrokken bij het maken van hoiUtrecht, maar niet bij deze hulpvragen.We hebben al een notaris gevonden die statuten kan en wil opmaken.
Overige opmerkingen We horen graag welke ondernemers ons kunnen en willen bijstaan mbt onze hulpvragen? We treden graag in contact om de uiteenlopende onderwerpen te bespreken. Contactpersoon Barbara Hertogs is op vakantie van 6 t/m 26 september. Afspraken kunnen ervoor of daarna worden ingepland.Alvast enorm bedankt!!
Captcha