Krijg de kleertjes zoekt ruimte

krijg de kleertjes zoekt ruimte voor hun kledingruil acties

Ruben van de Utrechtse uitdaging heeft de vraag van krijgdekleertjes gekoppeld aan zijn netwerk: de Wijkplaats in Lombok.

Lombok was 1 van de wijken die uit de enquete kwam als geschikte ruillocatie voor krijgdekleertjes.

 

De Wijkplaats is een ontmoetingscentrum met verschillende activiteiten door de week heen in de multi culti wijk Lombok waar daadwerkelijk alles door elkaar heen woont: jong&oud, rijk&arm, dik&dun.

 

Lisa zit vanuit de kerk (Utrecht West) in de stuurgroep van de Wijkplaats. Met veel enthousiasme werd er gereageerd vanuit de stuurgroep op het concept en de Wijkplaats lijkt een zeer geschikte plek omdat er veel jonge gezinnen komen. Daarnaast komen er door de week veel mensen in de Wijkplaats die het financieel niet gemakkelijk hebben waarvoor een project als krijgdekleertjes een mooie oplossing biedt.

Daarnaast vindt de kerk, die een grote rol speelt in de Wijkplaats, dit een mooi project omdat dit bijdraagt aan duurzaamheid en het verantwoord omgaan met de aarde. Onder de kerkbezoekers zijn veel jonge gezinnen, dus het sluit ook helemaal aan bij de doelgroep.

 

Vanaf september zal er eens per maand op zondag een ruilmiddag plaatsvinden, aansluitend aan een kerkdienst. Als promotie hebben we begin juli op de Buurtcamping gestaan in het Majellapark met een wildruilactie.

 

Check de Facebook pagina‰Ûªs Krijgdekleertjes, Krijgdekleertjes Utrecht en Krijgdekleertjes Lombok voor meer info en foto‰Ûªs van de wildruilactie op de Buurtcamping in het Majellapark.

 

Scroll naar boven