Veel blije kindergezichten en ouders op de Krachtdag

24 november 2017

Wat een geweldige middag was het voor de ouders en kinderen die leven in armoede en via de armoede coalitie uitgenodigd waren voor de Krachtdag. Een middag zonder zorgen.

Er waren 27 gezinnen aangemeld, 2 gezinnen hadden een zieke op de dag zelf en 3 gezinnen zijn niet gekomen. Dit is een hoge opkomst, wat mede mogelijk is gemaakt omdat Connexion leerlingenvervoer veel gezinnen hebben opgehaald en thuis gebracht. Ook door De Rading jeugdzorg zijn 2 gezinnen gehaald en gebracht.

Bij binnenkomst kregen alle gezinnen een maatje die hun wegwijs maakte in het aanbod van het programma en tijdens de dag eventuele vragen voor ondersteuning of hulp konden beantwoorden.

Het voormalige gevangeniscomplex op het Wolvenplein is veranderd in een klein pretpark. Kinderen konden op het springkussen, knutselen, cakejes maken, bootcampen, voetballen, kijken of meedoen aan theater. Ze konden zich laten schminken en aan het eind de meest mooie figuren krijgen van een ballonnenclown. Voor de kleintjes was er een voorleeshoek.

Voor de ouders en kinderen was er de mogelijkheid zich te laten knippen of masseren. Alle ouders hadden een kwartier te tijd om in de pop-up winkel gratis kleding uit te zoeken voor zichzelf en de kinderen en om speelgoed uit te zoeken.

Daarnaast was er een fotostudio om alle gezinnen te laten portretteren. Zij krijgen later de afdruk thuisgestuurd

Ook werd er gezorgd voor een hapje en een drankje. Bij vertrek kregen alle gezinnen een goed gevulde goodie bag mee met speelgoed, eten, lekkers, tijdschrift, cadeautjes en beauty producten gesponsord door het bedrijfsleven. Ook kregen ze bonnen mee om een keer met het gezin naar Tivoli my first festival te gaan, een bezoekje met het gezin aan Domunder te brengen en gratis koekjes te scheppen bij de Koekfabriek

Dit alles werd mogelijk gemaakt door samenwerking met het bedrijfsleven, stichtingen en verenigingen en heel veel vrijwilligers.

Dank aan Picnic, Plattelandswinkel Boer Goes, Jumbo Merelstraat, Jumbo Biltstraat, ASR, Frivista, Bakx&Meijer, Tivoli, Kargadoor, Louis Hartlopen Complex, de Koekfabriek, Lush, ROC beauty college, Connextion, Knappstein fotografie, Special Sports, De Volksbank, de Regiobank, de Kunstmakers, Pomme dÓr, Gemeente Utrecht, STUT theater, Mohuka, Studiekring Utrecht, Poliservice, U Centraal, DomUnder, kappers, Clowneratski, JCI, armoedecoalitie, speelgoedbank de Meern, de Tussenvoorziening, bibliotheek Utrecht, buurtteam Utrecht, jeugdcultuurfonds, Krijg de kleertjes, Boekhandel Bijleveld, Leven

Deel het bericht:
"Veel blije kindergezichten en ouders op de Krachtdag"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Welkom Jos-Tech!

Graag verwelkomen wij Jos Maree van Jos-Tech bij de Club van 100 van de Utrechtse Uitdaging. Jos-Tech is installateur en

Scroll naar boven