Maaltijden voor kwetsbare bewoners utrecht

Gezonde maaltijden voor kwetsbare bewoners van Utrecht

Door heel snel schakelen tussen de vrijwilligerscentrale Utrecht en de Utrechtse Uitdaging is er in rap tempo een initiatief van de grond getrokken om te koken en maaltijden te bezorgen bij kwetsbare bewoners van Utrecht die zelf niet kunnen koken en niet meer terug kunnen vallen op de plekken in de buurt waar ze aten. Deze noodoproep kwam van een aantal organisaties uit de stad binnen.

Creative Valley https://www.creativevalley.nl/ die workspaces verhuren op het stationsplein, hebben bijna geen mensen die daar nu op hun kantoor werken. Wel staan er iedere dag koks klaar die koken voor het bedrijfsrestaurant. Zij boden direct aan om in de tijd die ze nu over hebben iedere dag ongeveer 20 a 25 maaltijden te koken voor deze doelgroep. Vrijwilliger die willen bezorgen zijn er genoeg.

Zowel De Sligro https://www.sligro.nl/vestigingen/sligro-utrecht.htm als Driessen food https://driessenfood.nl/nl/ waren direct bereid om de ingrediënten te leveren om voor een week gezonde maaltijden te maken. Zo super hoe de handen ineengeslagen worden door het bedrijfsleven ondanks dat ze zelf ook in zwaar weer zitten

Scroll naar boven