MVO-prijs Utrecht 2021

11 november 2021

De MVO-prijs Utrecht 2021 is een prijs voor hét bedrijf uit de gemeente Utrecht dat zich onderscheidt door aantoonbaar maatschappelijk verantwoord te ondernemen en zichtbaar betrokken te zijn bij onze stad. Door de uitreiking van de MVO-prijs Utrecht worden bedrijven die – op basis van People, Planet en Profit – bijdragen aan een positief leefklimaat in de spotlights gezet. Dit jaar organiseert de Utrechtste Uitdaging in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Utrecht en NL Cares deze prijs om zo Maatschappelijk Verantwoordelijke Ondernemingen aandacht te geven.

Werk je in de gemeente Utrecht?
• Ben jij betrokken bij een Maatschappelijke Organisatie en ken jij een bedrijf dat hiervoor in aanmerking zou moeten komen?
• Werk jij bij een bedrijf dat hiervoor in aanmerking zou moeten komen?
Meld je dan aan voor de MVO-prijs Utrecht 2021. Zo laat je zien wat het bedrijfsleven doet aan MVO en worden zij een voorbeeld voor anderen! De winnaar krijgt de MVO-prijs Utrecht en mag zich een jaar lang de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Utrecht noemen. En zit daarmee automatisch in de jury voor het volgende jaar. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaat over de winnende combinatie van People, Planet en Profit. Ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op samenleving en milieu, zijn de koplopers in hun sector. De MVO-prijs Utrecht beloont Utrechtse ondernemers die een voortrekkersrol in MVO nemen en zet andere vooruitstrevende verantwoorde ondernemers in het zonnetje. De MVO- prijs Utrecht is onderdeel van de Utrechtse Vrijwilligers Trofee en wordt georganiseerd in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Utrecht.

Over de Utrechtse Uitdaging
De Uitdaging is dé maatschappelijke makelaar van Utrecht! Wij hebben het mooiste en leukste netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers. Samen met deze vrijwilligers uit het bedrijfsleven zorgen wij ervoor dat bedrijven met materialen, menskracht, kennis en spullen kosteloos stichtingen en verenigingen ondersteunen. Wij zijn het ondernemers netwerk dat dat doet.

Over NL Cares
Als bedrijf ben je in de unieke positie om écht impact te maken. Op de maatschappelijke thema’s die jij belangrijk vindt, maar ook voor je medewerkers en de organisatie zelf. Je hebt de drive, de mensen en de mogelijkheden om de wereld te veranderen. Want wij geloven dat als we het talent en de middelen waar bedrijven over beschikken inzetten voor een betere wereld we de grote problemen van deze tijd kunnen oplossen.

Aanmelden
Grijp deze kans: geef je bedrijf (of een ander bedrijf) op via een aanmeldformulier aan te vragen bij info@utrechtseuitdaging.nl Van 1 november tot en met 20 november 2021 kan ieder bedrijf uit de gemeente Utrecht aangemeld worden. De bedrijven die mee willen doen, worden beoordeeld op de vraag in hoeverre zij economische ontwikkelingen combineren met ecologische ontwikkelingen (zoals natuur en milieu) en sociale ontwikkelingen (zoals leefbaarheid, veiligheid en arbeidsvoorwaarden).

Selectie
Na sluiting van de aanmeldronde op 20 november 2021, nomineert een deskundige jury drie bedrijven.

Uitreiking
De bekendmaking van de winnaar en uitreiking van de prijs vindt plaats op 6 december 2021, als onderdeel van het Utrechtse Vrijwilligerstrofee van de VCU wat dit jaar voorafgaat aan een diner en een liveshow in het ZIMIHC theater in Zuilen en zal worden geregistreerd en uitgezonden door RTV Utrecht.
Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Meer informatie
Voor meer informatie neem rechtstreeks contact op met Anouk Brouwer 06 5871 6498 of Inge Voorhout 06 51 644 470 van de Utrechtse Uitdaging (info@utrechtseuitdaging.nl)

Jury
Vijf betrokken juryleden beoordelen de inzendingen. De jury bestaat uit:
• BAM
• Gemeente Utrecht
• FC Utrecht
• Utrecht Marketing
• Utrechtse Uitdaging

Voorwaarden en criteria
De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

 1. Alleen bedrijven in de gemeente Utrecht mogen meedingen.
 2. Het bedrijf heeft in 2021 een bijdrage geleverd aan Utrechts maatschappelijk doel.
 3. Het bedrijf levert een bijdrage aan het collectief belang van Utrechters en/of Utrecht
  (stad, wijk, buurt, straat).
 4. Het bedrijf zet zich duurzaam in voor de maatschappij.
 5. De winnaar wordt door de jury gekozen uit de bedrijven die het deelnameformulier
  volledig hebben ingevuld en op tijd hebben ingeleverd.
 6. Deelnemende bedrijven geven toestemming tot verwerking van
  (persoons)gegevens in verband met deelname aan de MVO-prijs 2021. Deze
  persoonsgegevens mogen worden opgenomen in het gegevensbestand, dat
  vertrouwelijk en conform de AVG zal worden behandeld.

De jury beoordeelt op de volgende criteria:
Duurzaam – voor langere tijd relevant
Inspirerend – inspireert anderen
Impact – directe verandering in de stad
Verbindend – deelt kennis, staat open voor iedereen en stimuleert verbinding tussen verschillende stake holders.

Deel het bericht:
"MVO-prijs Utrecht 2021"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven