Utrechtse Maaltijd Service: Koks koken voor Utrecht

Vrijwilligers bezorgden al ruim 700 gezonde maaltijden gratis bij hulpbehoevende Utrechters!

Hij was al even in het nieuws, de Utrechtse Maaltijd Service: Koks koken voor Utrecht. Dit initiatief van de VC Utrecht, Utrechtse Uitdaging en NL Cares Utrecht kwam uitgebreid ter sprake in het videogesprek dat VC Utrecht directeur Judith Deynen (donderdag 16 april) had met minister president Mark Rutte. Het project is een prachtig voorbeeld van de kracht van vrijwillige inzet én samenwerking. Sinds de start eind maart zijn er al meer dan 700 gezonde maaltijden bezorgd bij stadsgenoten die het hard nodig hebben.

‘Het begon kleinschalig, met Creative Valley en de Rabobank die bedrijfskeukens hadden die stil lagen’, vertelt Wouter Schild – projectmanager VC Utrecht, ‘Zij wilden graag iets goeds doen met hun beschikbare keuken en keukenpersoneel. Toen ontstond het idee om gezonde maaltijden te bereiden en die thuis te bezorgen bij hulpbehoevende stadsgenoten. In eerste instantie bedienden we 25 adressen’. Het idee sloeg ook meteen aan bij partners de Utrechtse Uitdaging en NL Cares Utrecht. ‘Toen ging het balletje echt rollen’, vervolgt Wouter, ‘Zij vonden Sligro en Driessens Food bereid om – in elk geval tijdelijk – gratis ingrediënten beschikbaar te stellen. En ook anderen haakten aan. Door deze stadsbrede samenwerking konden we al meer dan 700 mensen trakteren op een gezonde, verse en gratis maaltijd! Blije bewoners + blije partners + blije vrijwilligers die iets kunnen doen = win, win, win!’

Toekomst Koks koken voor Utrecht

Omdat het project met de week groeit, is het aanmeldproces inmiddels – met hulp van Absoluta – gedigitaliseerd. Het doel is om de komende vier weken in totaal minimaal 1250 gezonde maaltijden te verzorgen. Met bijdragen van het Oranjefonds en het Ondernemersfonds Utrecht zijn alle benodigde ingrediënten hiervoor ook gegarandeerd.

Aanmelden voor een maaltijd kan alleen via deelnemende organisaties in de stad. Koks koken voor Utrecht is een samenwerking tussen VC Utrecht, de Utrechtse Uitdaging, NL Cares Utrecht, Absoluta, a.s.r., Barilla, Creative Valley, Driesen Food, Help een Happie, Ondernemersfonds Utrecht, Oranjefonds en Sligro Utrecht.

Meer weten over Koks koken voor Utrecht? Neem dan contact op met Wouter Schild van VC Utrecht: wouter@vcutrecht.nl of bel: 06 1282 0912. www.vcutrecht.nl/koken

Pin It on Pinterest

Share This